(Samenwerkende) Mensen

hebben, kunnen, willenProductontwikkeling is niet een proces dat in afgezonderde afdeling plaats vindt. Het begint bij marktverkenning (marketing) en eindigt bij realisatie (productie) en afzet (verkoop). Het stokje moet goed worden overgegeven van de een naar de ander.  Productontwikkeling vraagt om samenwerken tussen afdelingen, disciplines, leveranciers en klanten. En allemaal spreken ze hun eigen taal…..

Samenwerken gaat niet zomaar. Daarvoor moet je weten wat er gaat gebeuren zodat er ruimte ontstaat om te luisteren naar de inbreng van anderen. Om te kijken en te leren. Dus voorwaarde 1 voor samenwerken is: je eigen werk / proces kennen. Voorwaarde 2 voor samenwerken is : kunnen samenwerken. Weet je wat er van je gevraagd gaat worden? Welke rollen gespeeld gaan worden? En voorwaarde 3 voor samenwerken is : willen. Wil je wel samenwerken, wat wil jouw organisatie met samenwerken bereiken?

Kadlaa biedt structuren, processen en werkvormen om elkaar te leren begrijpen. Specifiek gericht op productontwikkeling.